Wie ben ik?

Mijn naam is Helen Andriesse. Ik ben GZ-psycholoog en Psychotherapeut gespecialiseerd in kinderen en jeugd.

Na jaren in een grote GGZ-instelling te hebben gewerkt ben ik 1 oktober 2014 van start gegaan met een eigen praktijk. Elk kind is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Vanuit mijn eigen praktijk, dicht in de buurt van de leefomgeving van het kind, kan ik hier goed vorm aan geven. 

In 1997 ben ik als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na een jaar te zijn uitgevlogen naar Suriname om te werken met seksueel en emotioneel misbruikte kinderen ben ik terug in Nederland in Breda gaan werken. Daar ben ik aan de slag gegaan als behandelcoördinator in de jeugdhulpverlening. Gaandeweg ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het werken in contact met de kinderen zelf. In 2003 heb ik mijn loopbaan voortgezet in Gouda bij een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen). Ik heb hier met veel plezier gewerkt met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek (zoals ADHD, autisme, angststoornissen, depressie en trauma). De laatste jaren heb ik me toegelegd op de behandeling van jongeren (14 tot 21 jaar) met  emotieregulatieproblemen (DGT en MBT) en langdurige traumatisering. Tevens heb ik ouder-baby/peuter behandeling gegeven (Infant Mental Health-visie). 

Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan binnen mijn werk, maar ook als moeder, als mens voel ik een grote drive om kinderen, jongeren en hun ouders te helpen als opgroeien even niet meer vanzelf gaat. Daarbij vind ik optimisme, lichtheid en oprechtheid in de behandeling belangrijk. 

 

  • GZ-psycholoog BIG 19063376925
  • Psychotherapeut BIG 19063376916
  • AGB code therapeut 94-014929 
  • AGB code praktijk 94(0)60950
  • Lid NVP - Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
  • Lid VEN - Vereniging EMDR Nederland
  • Lid LVVP - Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten 
  • Ingeschreven bij kamer van koophandel onder nummer 61309117